Z vesmíru do lesa

17.02.2016 20:00

  

     V únoru jsme se se všemi našimi dětmi, od nejmenších (z mateřské školy) po největší (školáky) vypravili do Prahy do planetária a do Národního zemědělského muzea.                

   V planetáriu jsme měli objednané dva pořady - pro školáky "Vesmír kolem nás" a pro děti ze školky "Anička a Nebešťánek". Při čekání na druhou skupinu, která právě byla na programu, jsme si volně prohlíželi interaktivní "kosmickou" výstavu v prostorách planetária. Tam jsme došli "suchou nohou" a když jsme pak vyšli ven, nestačili jsme se divit - všude bylo bílo!

   Autobus nás převezl k muzeu, kde se nás ujali odborní lektoři a opět ve dvou skupinách jsme prošli a prožili velmi zajímavě připravenou výstavu "Les - příběhy stromů a lidí" - kromě nových poznatků jsme si mohli leccos prožít na vlastní kůži, plnit nejrůznější úkoly, zahrát si hry, a to vše přizpůsobeno věku všech našich dětí. Kromě toho nás lektor provedl také expozicí rybářství a nenechali jsme si ujít ani sbírku traktorů. Nestihli jsme si prohlédnout všechno, co by nás ještě zajímalo, a tak bychom se do tohoto muzea ještě někdy rádi vrátili.